donderdag 5 juni 2014

Varieer met bladerdeeg: Hartige hapjes

Qua vorm hebben deze hartige hapjes wat weg van de kaneelblokjes die ik met croissantdeeg maak. Echter is de smaak en structuur compleet anders omdat er met andere deeg en een andere vulling wordt gewerkt. Om deze hartige hapjes te maken kan je weer variëren met de vulling naar hartenlust.



Nodig (voor 40 hapjes):
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 grote uien
- 100 gram geraspte kaas
- gedroogde tomaatjes
- Italiaanse kruiden
- chilivlokken
- eigeel
- maanzaad

Leg de bladerdeeg te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden (zie verpakking bladerdeeg).

Snijd de uien in snippers. Fruit ze zacht in een beetje olie of boter. Strooi er royaal Italiaanse kruiden over. Voeg verder wat (zee)zout toe en een lepeltje chilivlokken of wat sambal zodat het een lekkere pittige smaak krijgt. Snijd de tomaatjes in stukjes. Meng deze met de kaas door de uien. Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Ca. 1 flinke eetlepel per plakje. Goed verspreiden, ook bij de zijkanten.

Rol de plakjes bladerdeeg op. Strijk er dun opgeklopt eigeel over en een beetje maanzaad. Snijd de rolletjes in 4 stukjes. Leg ze iets van elkaar op een ingevette bakplaat of op bakpapier. Bak ze mooi bruin in ca. 15 minuten. Warm en koud zijn ze erg lekker. 


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met bladerdeeg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten